Смачкани подлучени картофи

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

1 кг картофи, масло, олио, червен пипер, 1 с.л. брашно, 1 глава кромид лук, 2-3 скилидки бял лук, сол.

Приготвяне

Обелваме и сваряваме картофите, смачкваме ги и ги поставяме в тава. Запържваме маслото и олиото, прибавяме кромид лук, брашно, червен пипер и разреждаме с вода, за да стане сос. Прибавяме и белия лук. Заливаме и объркваме картофите.

Item added to cart.
6 items - 1,990 лв.
6
  • Добавено
Вашата количка
Как да създаваш съдържание, което продава - копирайтинг консултация с Иванка Могилска (Домакин : Иванка Могилска)
Цена:140 лв. (71.58 €)
- +
140 лв. (71.58 €)
Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
Цена:1,130 лв. (577.76 €)
- +
1,130 лв. (577.76 €)
1+ са купили това
Как да създадеш успешно гастрономическо преживяване (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:360 лв. (184.07 €)
- +
360 лв. (184.07 €)
    Използвай промо код