Голопарника на баба Султана от Мандрица

pin_fill_sharp_circle Created with Sketch. РАЙОН: Ивайловградски, Източна Родопа

АВТОР: баба Султана

Всички простички селски истории, които ви споделяме, са вдъхновение за по-стойностно утре, за обич и за осмисляне на нас самите. Радваме се също като баба Султана, че все повече хора ценят пътешествията ни във времето, във вкусовете и отвъд границите на рутината. За всички вас е рецептата от тази снимка.


Съставки

  • Брашно
  • Олио
  • Солена плънка от намачкан с вилица спанак, пресен лук и сварен булгур.

Приготвяне

В добре намазнена тава се посипва брашно, докато се покрие дъното. Отгоре се разстила плънката и след това отново се посипва олио и брашно. Така приготвеният голопарник се пече за около час в пещ на село или във фурна на 200 градуса без вентилатор. Готов е, когато се зачерви отгоре.

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.