Българската компания harmonica с престижно отличие от Great Taste Awards за втора поредна година

 In Новини

Този път награденият продукт е течният шоколад Gourmet.

Течният шоколад Gourmet на harmonica беше награден със звезда на Great Taste Awards 2018 – едни от най-престижините международни отличия за производителите на храни и напитки. Harmonica е единствената българска компания, която получи приз от Great Taste в двете последователни издания през 2017 и 2018 – миналата година звезда получи сиропът от рози на harmonica.

Известни още като Оскарите на храните, Great Taste Awards гарантират отличните вкусови качества на наградените продукти. Тази година на провелия се в Англия конкурс се състезаваха над 12 600 храни и напитки от цял свят, оценени от стотици авторитети от индустрията. Дегустаторското жури на конкурса включва критици, готвачи, ресторантьори, производители, нутриционисти и журналисти.

При дегустацията и оценката, експертите от Great Taste се фокусират изцяло върху вкуса на продуктите. Затова и храните, и напитките, включени в нея, са анонимни и без опаковка. Всеки продукт минава първо през група от 3-4 експерта. След като изготвят мнението си за него,
продуктът продължава за втора оценка от членове на журито. За да си спечели една звезда в конкурса, продуктът трябва да бъде с наистина забележителен вкус и да се отличава от останалите конкуренти в категорията си.

Ето и част от аргументите на журито, с които то присъди наградата на течния шоколад Gourmet на harmonica:

„Тъмно кафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура. Изключително качествен, запомнящ се вкус. Леката горчивина на какаовите зърна е с комплексни нотки и позволява на шоколада да изпъкне. ”

Зад този отличителен вкус се крие проста рецепта, чисти био продукти и много търпение и усилия. В продължение на 6 месеца екипът на harmonica провежда редица тестове в търсене на баланса между какао и кокосово масло. Търсенето на забележителния шоколадов вкус дава и своите сладки „жертви“ – над 30 кг течен шоколад е изяден, докато се намери точната комбинация от продукти. Резлутатът включва: био кокосово масло, био краве гхи, био какаови зърна, био нерафинирана тръстикова захар и инулин от агаве.

Harmonica стартира през далечната 2006 г. с малък, но пълен с ентусиазъм екип, посветил работата си на търсенето на истински вкусове и отговорното производство на био храни и напитки. Днес те вече имат над 120 продукта в каталога си и си партнират с над 20 производствени предприятия и био ферми. От harmonica споделят, че отличието на втори пореден техен продукт на Great Taste Awards е повод за гордост за екипа и носи още повече вдъхновение на компанията да продължава да създава продукти с високо качество и забележителен вкус.

Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите