Типично ястие за Боженски чифлик.
Продукти за 4 порции
- 4 средно големи глави лук
- 4 червени чушки
- олио
- оцет
- сол
- чесън
- магданоз
Приготвяне
Подбират се еднакви по големина глави лук. Отрязва се по малко от двете страни. Подреждат се в тавичка и се посоляват, като се слага по малко олио и оцет във всяка глава. Пече се около 40 минути. Чушките се почистват от семките и се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се накъсват. Подправят се с олио, оцет, сол, чесън и магданоз. Аранжират се около изпечения лук.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак