Чекане

Чекането е червено цвекло, което наесен се вади от земята, измива се внимателно и се слага в буренце или бидон само с чиста вода – без сол, захар или оцет. Оставя се да ферментира по естествен път. Оттам идва и името му – чакаш (чекаш – на разложки диалект), докато стане на туршия. Чекането се готви с боб, може и с ориз и парчета месо.

Item added to cart.
7 items - 2,401 лв.
7
  • Добавено
Вашата количка
Месене на хляб с наричане + 2 нощувки (Домакин : Bronco.bg)
Цена:480 лв.
- +
480 лв.
1+ са купили това
Родопско бягство в битова къща, с домашна храна и урок за оризов клин на огън (Домакин : Bronco.bg)
Цена:380 лв.
- +
380 лв.
    Използвай промо код