Типично ястие за Боженски чифлик.
Продукти за 4 порции
- 1 домашна кокошка
- 1 чаена чаша ориз
- 1 глава лук
- краве масло
- сол
- морков
- домат
- чер пипер
- червен пипер
- тарос
- магданоз
Приготвяне
Избира се една по-голяма и тлъста кокошка.В тиган се запържва ситно нарязан лук с краве масло, прибавят се сол, чер пипер, тарос, магданоз и ориз. Може да се добави малко доматено пюре. Основната тънкост е, че се пържи със ситно нарязан тарос и магданоз.Тогава изтърбушената преди това кокошка се напълва и се зашива с конец. Кокошката се сварява до полуготовност. Изважда се в тавата, където ще се пече. Отвън се намазва с краве масло, червен пипер и натрошен тарос . Полива се с бульона, в който е вряла. Пече се до златисто.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак