Типично ястие за Чипровци.
Продукти
Вратни пържоли, праз лук, 4 бр. сухи червени чушки, червен пипер, сол.
Приготвяне
Вратните пържоли се нарязват и се задушават с малко вода в тиган. Праз лукът се нарязва на ситно, наронват се сушените чушки и се добавят в тигана. След като се свари, се добавят солта и червения пипер.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак