Клин с коченово зеле и ориз

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. сол и малко вода да стане за точене. За плънката: 1ч. ч. ориз, коченово зеле (алабаш), 2-3 яйца, урда (извара), сол, масло.

Приготвяне

Оризът се задушава. Зелето се попарва във вода, за да омекне. Смесват се и се прибавят яйцата, урдата и сол на вкус. В намазнена тава слагаме едната кора, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме, печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.

Item added to cart.
6 items - 644 лв.
6
  • Добавено
Вашата количка
Крафт сапун „Кадифе“ в подаръчна кутия (Домакин : Местна инициативна група Долна Митрополия - Долни Дъбник)
Цена:лв.
- +
лв.
1+ са купили това
Ваучер в плик + дървена плочка с калиграфски надпис (Домакин : Gevi Art & Craft)
Цена:16 лв.
- +
16 лв.
Месене на хляб с наричане + 2 нощувки (Домакин : Bronco.bg)
Цена:480 лв.
- +
480 лв.
    Използвай промо код