Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
2 ч. ч. ориз, 7 ч. ч. вода или прясно мляко, масло, червен пипер, кисело мляко, сол
Приготвяне
Във водата слагаме ориза, сваряваме и подсоляваме на вкус. В отделен съд запържваме масло с червен пипер. В дълбока чиния поставяме ориза, заливаме с маслото и отгоре слагаме 4- 5 с. л. кисело мляко.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
На гости у Дарина с работилница за козунак
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета