Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1/2 кг царевично брашно, 1/2 ч. ч. кисело мляко или бърканица, 2-3 яйца, 1 глава праз лук, 1 ч. ч. олио, 1 с. л. захар, сол на вкус, 1 ч. л. сода
Приготвяне
Замесва се тесто като за кекс. Намазва се тавата с масло и се пече. След като е готово се намазва с масло.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
На гости у Дарина с работилница за козунак
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
Домашен обяд в Якоруда с работилница за гаргалета