Макарини

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

1 ч. ч. брашно, 1 ч. л. сол

Приготвяне

Омесва се с вода, за да се получи меко тесто, оформяме с ръце дълго въженце с дебелина един пръст. Нарязва се на парченца с дължина 1,5 см. Слагаме 1,5 л подсолена вода да заври. След като водата кипне се поставят една по една макарините, за да не слепнат и се разбъркват. Варят се 20 минути. Прецеждат се и се заливат с преварено масло и червен пипер.

Item added to cart.
1 item - 580 лв.
1
  • Добавено
Вашата количка
В къщата на Руми с домашни вечери и урок за приготвяне на пататник на огън (Домакин : Bronco.bg)
Цена:580 лв.
- +
580 лв.
    Използвай промо код