Макарини

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

1 ч. ч. брашно, 1 ч. л. сол

Приготвяне

Омесва се с вода, за да се получи меко тесто, оформяме с ръце дълго въженце с дебелина един пръст. Нарязва се на парченца с дължина 1,5 см. Слагаме 1,5 л подсолена вода да заври. След като водата кипне се поставят една по една макарините, за да не слепнат и се разбъркват. Варят се 20 минути. Прецеждат се и се заливат с преварено масло и червен пипер.

Item added to cart.
3 items - 1,610 лв.
3
  • Добавено
Вашата количка
Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
Цена:1,130 лв. (577.76 €)
- +
1,130 лв. (577.76 €)
    Използвай промо код