Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1 ч. ч. брашно, 1 ч. л. сол
Приготвяне
Омесва се с вода, за да се получи меко тесто, оформяме с ръце дълго въженце с дебелина един пръст. Нарязва се на парченца с дължина 1,5 см. Слагаме 1,5 л подсолена вода да заври. След като водата кипне се поставят една по една макарините, за да не слепнат и се разбъркват. Варят се 20 минути. Прецеждат се и се заливат с преварено масло и червен пипер.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак