Традиционен млечен продукт, произвеждан по вековна рецепта от Салих Паша в с. Бориково, близо до родопското село Могилица.
Продукти
Корсак от яре, сурово прясно мляко
Приготвяне
Използва се корсак от яре. Това е орган от стомаха на животното, който се вади, докато животното още бозае от майката. Прилича на малка торбичка, в която има ядки. Ядките се изваждат от торбичката, която се измива. Ядките също се измиват и се връщат обратно. В него се слага 1 с. л. сол и 1 с. л . прясно мляко – сурово. Връзват му се двата края и се закача да увисне. След като изсъхне, е готово за консумация.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак