Типично ястие за селата Смилян, Могилица и други части на Родопите.
Продукти
За корите – 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. олио, вода. За плънката: 1 ч. ч. ориз, 4 бр. яйца, 2-3 с.л. кисело мляко, 1 ч. л. сода, сол, извара (сирене), масло, 1 к. ч. олио
Приготвяне
Сварява се оризът с вода (може и с прясно мляко) и като изстине малко, добавяме останалите продукти и разбъркваме. В намазнена тава слагаме едната кората, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме и печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак