Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1 тиква, праз лук, царевично брашно, масло, червен пипер
Приготвяне
Обелваме една тиква, нарязваме я на кубчета и я сваряваме. Прибавяме праз лук и царевично брашно, бъркаме да не загори, докато стане рядка каша. Сервира се залят със запържено масло и червен пипер.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак