Пролетно Чипровско пържено

 In Дай Бабо Огънче

Снимки: личен архив на автора


pin_fill_sharp_circle [#634] Created with Sketch. РАЙОН: Чипровци, Торлашко

АВТОР: Даниела Петкова

Тъй нареченото “пържено” е ястие, типично за традиционната торлашка кухня. Наподобява “миш маш”, но в различните сезони и според наличността в домакинството, то се приготвя не само с чушки, домати, лук и яйца, но и със зеленийки от гората.

Това е пролетен вариант, който научихме от Даниела Петкова от Чипровци.


Съставки

  • връзка киселец
  • връзка лапад
  • 2 яйца
  • сирене – по желание
  • олио
  • сол на вкус

Приготвяне

  • Листата на киселеца и лапада се измиват добре и се нарязват или накъсват с ръце на едро.
  • Зелените съставки се задушават леко в тиган, осоляват се на вкус и към тях се дабавят сиренето (по желание и с количество на вкус) и яйцата.
  • Сместа се разбърква, колкото да се омесят съставките и се допържва до готовност.
  • Сервира се топло.
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите