Типична напитка за родопското село Могилица.
Вариант без ферментация
Продукти
(За 10 литра): 1 кг. шушулки (ябълки, круши, череши и др.), вода
Приготвяне
Плодовете се заливат с вряла вода, като изстинат, течността се прецежда и е готова за пиене.
Вариант със ферментация
Продукти
(За 10 литра): 1 кг. шушулки (ябълки, круши, череши и др.), вода
Приготвяне
Плодовете се заливат със студена вода. Оставят се да ферментират 2-3 дни и течността се прецежда.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
Сусамов тур
На гости у Дарина с работилница за козунак
На раздумка с добруджански лападник