Сиромашка каша

Типично ястие за Чипровци.

Продукти

Брашно, сол, овче или козе сирене, сухи червени чушки, краве масло, червен пипер.

Приготвяне

В сгорещената мазнина се слага брашното и се запържва до златист цвят. Разрежда се с гореща вода, която се прибавя на струйки, като се разбърква с телена бъркалка. Посолява се съвсем малко и се оставя да ври на слаб огън десетина минути, заедно със сухите червени пиперки. От време на време се разбърква. Прибавя се настърганото на едро ренде сирене и след 5-6 минути се сваля от огъня. При поднасяне всяка порция се залива с препържено краве масло, оцветено с червен пипер.

Item added to cart.
1 item - 118 лв.
1
  • Добавено
Вашата количка
Сиренарска работилница: Изкуството на домашното сирене (Домакин : Сиренарското ателие на Елена и Николай)
Цена:118 лв.
- +
118 лв.
    Използвай промо код