Кехлибарена кокошка с тарос

Типично ястие за Боженски чифлик.

Продукти за 4 порции

  • 1 домашна кокошка
  • 1 чаена чаша ориз
  • 1 глава лук
  • краве масло
  • сол
  • морков
  • домат
  • чер пипер
  • червен пипер
  • тарос
  • магданоз

Приготвяне

Избира се една по-голяма и тлъста кокошка.В тиган се запържва ситно нарязан лук с краве масло, прибавят се сол, чер пипер, тарос, магданоз и ориз. Може да се добави малко доматено пюре. Основната тънкост е, че се пържи със ситно нарязан тарос и магданоз.Тогава изтърбушената преди това кокошка се напълва и се зашива с конец. Кокошката се сварява до полуготовност. Изважда се в тавата, където ще се пече. Отвън се намазва с краве масло, червен пипер и натрошен тарос . Полива се с бульона, в който е вряла. Пече се до златисто.

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.