Кехлибарена кокошка с тарос

[mk_image src=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/bozjenskichiflik026.jpg” image_width=”1200″ image_height=”600″ link=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/bozjenskichiflik026.jpg” target=”_blank” align=”center”]

Типично ястие за Боженски чифлик.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти за 4 порции

[/mk_fancy_title]

  • 1 домашна кокошка
  • 1 чаена чаша ориз
  • 1 глава лук
  • краве масло
  • сол
  • морков
  • домат
  • чер пипер
  • червен пипер
  • тарос
  • магданоз
[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

Избира се една по-голяма и тлъста кокошка.

В тиган се запържва ситно нарязан лук с краве масло, прибавят се сол, чер пипер, тарос, магданоз и ориз. Може да се добави малко доматено пюре. Основната тънкост е, че се пържи със ситно нарязан тарос и магданоз.

Тогава изтърбушената преди това кокошка се напълва и се зашива с конец. Кокошката се сварява до полуготовност. Изважда се в тавата, където ще се пече. Отвън се намазва с краве масло, червен пипер и натрошен тарос . Полива се с бульона, в който е вряла. Пече се до златисто.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара