Фермерски пазар на Бунарджика стартират Фондация LocalFood.bg и Район “Централен” на Община Пловдив

Slow Food Пловдив дава специално място на специалитети от различни култури: за първи път ще бъде представен занаятчия на традиционна италианска поркета.

Георги Стаменов, кмет на Район „Централен“ – Община Пловдив, Фондация LocalFood.bg и Slow Food Пловдив канят жители и гости на града на първия фермерски базар в парк Бунарджика. Той ще се състои всяка сряда от 16.00 до 20.00 ч. на централната алея от страната на бул. „Руски“ в подножието на хълма. Организаторите планират базарът да се превърне в традиционно за района събитие. До м. октомври 2018г. всички ценители на качествените храни и напитки могат да се насладят на разнообразие от местни фермерски, занаятчийски и етно храни. Освен обичайните производители, които предлагат фермерски млечни продукти, био зеленчуци и плодове, занаятчийски хляб с квас, планински мед, домашни сладкиши и други, към лятното издание на пазара ще се присъединят две нови ферми за месо, които ще предложат екологично чисти яйца, пилешко, пуешко, заешко, свинско и телешко месо. Новото издание на фермерския пазар ще предложи и сектор с етно храни. Също така се очаква да се включат майстори на арменските и турските специалитети.

Освен вкусната храна, посетителите на събитието ще могат да се насладят на прохладен айляк в самия център на града в сряда вечер с подбрана жива бира и фермерско вино.

От месец май по проект на Slow Food общността в Пловдив, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата, съвместно с район „Централен“ ще стартира нова и богата програма за подрастващи, за която ще има допълнителна информация през м. април.

Актуални новини за Фермерския пазар на Бунарджика следете във Facebook събитието., както и на страниците на Фермерски пазар Пловдив и Slow Food Пловдив

Съботният пазар в Мол Марково тепе продължава без промяна!

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара