Джуркана коприва по чипровски

Типично ястие за Чипровци.

Продукти

Коприва, люти чушки, чесън, сол, брашно, олио

Приготвяне

Измиваме старателно листата на копривата и ги бланшираме. През това време в мазнината се задушава нарязаният чесън, а след това се добавя и отцедената коприва. Тя не пуска толкова вода, колкото спанака или лапада, затова е добре да се долее около чаша вода. Добавят се и сушените люти чушки. Разбърквате периодично, докато копривата омекне и стане на каша, която се сгъстява с малко брашно (отнема около 10 минути). Подправя се с червен пипер.

Item added to cart.
14 items - 2,406 лв.
14
  • Добавено
Вашата количка
Създаване и развиване на гастрономически маршрут: консултация с Гергана Кабаиванова
Цена:200 лв.
- +
200 лв.
Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
Цена:1,130 лв.
- +
1,130 лв.
Преживявания, фермерски и занаятчийски храни: маркетинг консултация с Гергана Кабаиванова (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:90 лв.
- +
90 лв.
8+ са купили това
Индивидуален онлайн HACCP курс (Домакин : Академия Пендара)
Цена:120 лв.
- +
120 лв.
    Използвай промо код