Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. сол и малко вода да стане за точене. За плънката: 1ч. ч. ориз, коченово зеле (алабаш), 2-3 яйца, урда (извара), сол, масло.
Приготвяне
Оризът се задушава. Зелето се попарва във вода, за да омекне. Смесват се и се прибавят яйцата, урдата и сол на вкус. В намазнена тава слагаме едната кора, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме, печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак