Клин с коченово зеле и ориз

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. сол и малко вода да стане за точене. За плънката: 1ч. ч. ориз, коченово зеле (алабаш), 2-3 яйца, урда (извара), сол, масло.

Приготвяне

Оризът се задушава. Зелето се попарва във вода, за да омекне. Смесват се и се прибавят яйцата, урдата и сол на вкус. В намазнена тава слагаме едната кора, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме, печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.

Item added to cart.
7 items - 1,028 лв.
7
  • Добавено
Вашата количка
1+ са купили това
Ваучер в плик + дървена плочка с калиграфски надпис (Домакин : Gevi Art & Craft)
Цена:16 лв.
- +
16 лв.
1+ са купили това
Вдъхновяващо бягство в Югозапада с мистичен ритуал за "писана булка" (Домакин : Bronco.bg)
Цена:400 лв.
- +
400 лв.
    Използвай промо код