Клин с коченово зеле и ориз

Типично ястие за родопското село Могилица.

Продукти

За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. сол и малко вода да стане за точене. За плънката: 1ч. ч. ориз, коченово зеле (алабаш), 2-3 яйца, урда (извара), сол, масло.

Приготвяне

Оризът се задушава. Зелето се попарва във вода, за да омекне. Смесват се и се прибавят яйцата, урдата и сол на вкус. В намазнена тава слагаме едната кора, ръсим плънката и отгоре слагаме другата кора. Печем от едната страна, обръщаме, печем и от другата страна. Готовият клин мажем с масло.

Item added to cart.
5 items - 640 лв.
5
  • Добавено
Вашата количка
Създаване и развиване на гастрономически маршрут: консултация с Гергана Кабаиванова
Цена:200 лв.
- +
200 лв.
1+ са купили това
Родопско бягство в битова къща, с домашна храна и урок за оризов клин на огън (Домакин : Bronco.bg)
Цена:380 лв.
- +
380 лв.
    Използвай промо код