Типично ястие за родопското село Могилица.
Продукти
1 тиква, сушени плодове (череши, сини сливи и ябълки), захар.
Приготвяне
Обелваме тиквата и режем на кубчета. В тенджера редуваме плодовете и заливаме с вода, да покрие плодовете. Вари се, след като го отстраним от огъня прибавяме захар на вкус. По желание за аромат се прибавя хитър (индрише).
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак