Мехово сирене

 In Рецепти

Традиционен млечен продукт, произвеждан по вековна рецепта от Салих Паша в с. Бориково, близо до родопското село Могилица.

Продукти

Корсак от яре, сурово прясно мляко

Приготвяне

Използва се корсак от яре. Това е орган от стомаха на животното, който се вади, докато животното още бозае от майката. Прилича на малка торбичка, в която има ядки. Ядките се изваждат от торбичката, която се измива. Ядките също се измиват и се връщат обратно. В него се слага 1 с. л. сол и 1 с. л . прясно мляко – сурово. Връзват му се двата края и се закача да увисне. След като изсъхне, е готово за консумация.

Къде да опитате?

  • Агушеви конаци

    Още
  • Вила Ади Арт

    Още
  • Дядова ряка

    Още
  • Етно Арт Руми

    Още
  • Изворът на Арда

    Още
  • Комплекс „Гераница“

    Още
  • Комплекс Арда

    Още
  • Къща „Караиван“

    Още
  • Къща Аргирови

    Още
  • Къща Звездица

    Още
  • Панорамна площадка „Върхът“

    Още
  • Пещера „Типицето“

    Още
  • Пещера „Ухловица“

    Още
  • Хотел Бащината къща

    Още
  • Хотел Изворът Арда

    Още
  • Хотел Митница и ТКЗС Билянци

    Още
Последни статии

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите