Мехово сирене

[mk_image src=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/salih_pasha-e1644343913575.jpg” image_width=”1200″ image_height=”600″ link=”https://pendara.bg/wp-content/uploads/2021/07/salih_pasha-e1644343913575.jpg” target=”_blank” align=”center”]

Традиционен млечен продукт, произвеждан по вековна рецепта от Салих Паша в с. Бориково, близо до родопското село Могилица.

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Продукти

[/mk_fancy_title]

Корсак от яре, сурово прясно мляко

[mk_fancy_title size=”10″ margin_bottom=”10″ font_family=”none”]

Приготвяне

[/mk_fancy_title]

Използва се корсак от яре. Това е орган от стомаха на животното, който се вади, докато животното още бозае от майката. Прилича на малка торбичка, в която има ядки. Ядките се изваждат от торбичката, която се измива. Ядките също се измиват и се връщат обратно. В него се слага 1 с. л. сол и 1 с. л . прясно мляко – сурово. Връзват му се двата края и се закача да увисне. След като изсъхне, е готово за консумация.

Качете и вие стара семейна рецепта и можете да спечелите нашата месечна награда ваучер за 2-ма на стойност до 200 лв. за преживяване по избор от Pendara.bg.

Как да качите рецепта и да участвате в конкурса, научете тук:

Добави рецепта

Вашият коментар

Item added to cart.
0 items - лв.

© 2024 Пендара