Типично ястие за селата Смилян и Могилица.
Продукти
8 шепи шарен фасул, 1 ч. ч. мисир (сладка царевица), овче месо, олио, сол, масло.
Приготвяне
Фасулът се почиства и измива. Слага се в тенджера, заедно с едро смления мисир и олио, залива се с вода и се слага да ври. Като поомекне се осолява и се добавя сварено овче месо. Вари се на слаб огън. Накрая се прибавя превареното масло.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак