Покрекло

Типично ястие за Чипровци и Северозапада.

Продукти

Разфасовано свинско месо – около 3 кг г, карантия от прасето – около 1 кг,  праз – 2.2. кг, пиперки – 60 г, свинска мас – 200 г, червен пипер – 15 г, сол – 25 г

Приготвяне

Нарязваме месото на парчета, измиваме го и го сваряваме в подсолена вода. Измиваме добре и сваряваме вътрешностите на прасето за десетина минути. Нарязваме ги на дребно. Приготвяме смес от парчетата свинско месо и дреболиите, накълцаните пиперки и подправки и сол на вкус. Изсипваме сместа в тавичка и печем в умерена фурна.Още една варация на това ястие намираме в рецептите на Gotvach.bg. Тя се приготвя с свинско месо, бял свински дроб, свински черва, праз, пиперки и свинска мас.

Item added to cart.
7 items - 1,592 лв.
7
  • Име на ползвател is required field.
Вашата количка
Ритрийт арт-терапия и осъзнато дишане + 2 нощувки (Домакин : Bronco.bg)
Цена:480 лв.
- +
480 лв.
Преживявания, фермерски и занаятчийски храни: маркетинг консултация с Гергана Кабаиванова (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:90 лв.
- +
180 лв.
    Използвай промо код