Ферма за аспержи

  • с. Джулюница, Горна Оряховица
  • 088 905 2777
  • Ферма
  • С предварителна резервация

Активности

  • Пазаруване

Продукция

  • Аспержи

Нашата ферма се намира в село Джулюница,област Велико Търново. Основана е през 2017 от мен и моето семейство. Аз съм прекарал десетилетие в Англия, където работех във ферма за ягоди, а след това в семейно стопанство за плодове и зеленчуци. В началото бях обикновен работник, но с времето улових всички тънкости в земеделието и станах началник на бригадата. Организирах целия агропроцес – от засаждането до прибирането на реколтата и пласирането й по фермерските пазари в островната страна. През 2017 година оставих работата си в Англия и реших да се завърна в родното си село, за да отглеждам този екзотичен зеленчук, който обаче вирее добре на нашите географски ширини.

През 2020 г. от Ферма за Аспержи успяхме да реализираме цялата си продукция онлайн чрез Фейсбук страницата ‘Asparagus farm/Ферма за аспержи ‘. Финалният резултат от реколтите през 2021 и 2022 беше по-добър, защото през последните две години целият парцел се използваше по предназначение. Нашата ферма разполага със специална хладилна камера, за да се съхраняват стълбовидните. По този начин те остават свежи и пресни, докато достигнат до клиентите. Сега освен онлайн ние реализираме аспержите и на фермерски пазар в София.

В момента във фермата отглеждаме 4 декара със зелени аспержи, през активния сезон 2023 ще присъстваме два дена в седмицата на пазари в София плюс реализация на продукцията онлайн. През новата година ще обработваме още 5 декара със следните зеленчуци: ревен, няколко вида кейл, няколко вида манголд , резене, червено цвекло, моркови,италиански тиквички и много други.

През 2022 спечелихме наградата в осмия конкурс на “24 часа” “Големите малки” в категория “Стартиращ бизнес”

Напиши коментар

0

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да се покажат резултатите