Гюзлеме

Едно от традиционните ястия в турската кухня са гюзлемите. У нас се наричат още роговачки (по родопски) или кръстачки (по добружански). Това са банички на сач или тиган, които се правят изключително лесно и са невероятно вкусни. Плънката може да е много разнообразна и всеки път по избор – кайма, сирене, кашкавал, варени картофи, извара…Според оригиналната рецепта, гюзлемите се приготвят от тесто, което се разточва на тънки кори. В тях се слага плънката и готовите банички се изпичат от двете страни за няколко минути.

Item added to cart.
7 items - 3,126 лв.
7
  • Добавено
Вашата количка
Месене на хляб с наричане + 2 нощувки (Домакин : Bronco.bg)
Цена:480 лв.
- +
480 лв.
Преживявания, фермерски и занаятчийски храни: маркетинг консултация с Гергана Кабаиванова (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:90 лв.
- +
90 лв.
Ритрийт арт-терапия и осъзнато дишане + 2 нощувки (Домакин : Bronco.bg)
Цена:480 лв.
- +
480 лв.
    Използвай промо код