Типично ястие за Чипровци и Северозапада.
Продукти
Разфасовано свинско месо – около 3 кг г, карантия от прасето – около 1 кг, праз – 2.2. кг, пиперки – 60 г, свинска мас – 200 г, червен пипер – 15 г, сол – 25 г
Приготвяне
Нарязваме месото на парчета, измиваме го и го сваряваме в подсолена вода. Измиваме добре и сваряваме вътрешностите на прасето за десетина минути. Нарязваме ги на дребно. Приготвяме смес от парчетата свинско месо и дреболиите, накълцаните пиперки и подправки и сол на вкус. Изсипваме сместа в тавичка и печем в умерена фурна.Още една варация на това ястие намираме в рецептите на Gotvach.bg. Тя се приготвя с свинско месо, бял свински дроб, свински черва, праз, пиперки и свинска мас.
Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак