Типично за Източните Родопи ястие по стара турска рецепта, приготвено от ръчно точена домашна юфка, изпечена върху гореща повърхност (тикла или печка).Сварената юфка се оформя на кладенче, залива се с топъл телешки бульон и в центъра се поставят късове от крехко сварено телешко месо. Сервира се топло.Местните го наричат още “геврек ъсламасъ”, което от турски означава “намокрен геврек” – така се наричали крехките и хрупкави печени кори.

Открий преживяване
Пълнозърнеста пица на пещ
Обиколка на Етно Център Раждавица с баница и боза
Възстановка на обичая “гелина” с писане на булка и домашен обяд в Рибново
На гости при дерменджията Свилен Класанов
Сусамов тур
Урок с Ани за мандраджийски катми със сурватково тесто
На раздумка с добруджански лападник
На гости у Дарина с работилница за козунак