Родопски пататник

Типично ястие за селата Смилян и Могилица.

Продукти

За корите: 4 с. л. брашно, щипка сол, 2 капки оцет, 1 ч. л. олио, 1 вода. За плънката: 1,5 кг картофи, 1 пакет масло, 2 яйца, 1 глава лук

Приготвяне

Замесва се тесто за две кори. Картофите – измити и обелени, се настъргват на ренде. Смесват се с яйца и малко масло. В намазана с масло кръгла тавичка се слага разточената кора и отгоре се поръсва плънката, върху нея се поставя втората кора. Пече се от едната страна след това се обръща и се пече и от другата страна. Маже се с масло и се сервира топъл.

Item added to cart.
16 items - 4,574 лв.
16
  • Добавено
Вашата количка
1+ са купили това
Родопско бягство в битова къща, с домашна храна и урок за оризов клин на огън (Домакин : Bronco.bg)
Цена:380 лв.
- +
380 лв.
8+ са купили това
Индивидуален онлайн HACCP курс (Домакин : Академия Пендара)
Цена:120 лв.
- +
120 лв.
Изработване на HACCP план от инж. Валери Савов (Домакин : инж. Валери Савов)
Цена:1,130 лв.
- +
1,130 лв.
Преживявания, фермерски и занаятчийски храни: маркетинг консултация с Гергана Кабаиванова (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:90 лв.
- +
90 лв.
    Използвай промо код