3.6. Сформиране на НАССР екип

Предпоставка за успех на HACCP плана е пълен ангажимент на Ръководството и персонала

Определете екип с детайлни познания и опит:
– за продукта/ите, който се произвежда/т
– с използваната технология и оборудване
– процедури по преработката
– микробиология на храните и HACCP

Екипът следва да е информиран, интердисциплинарен и представителен (5-6 служители).

При нужда – включване на външни специалисти.

НАССР, разработен само от външни специалисти може да бъде погрешен, непълен и да отсъства поддръжка на ниво персонал.

Роля на координатора на НАССР екипа:

  • Подходящо композиране на групата.
  • Ръководи срещите на групата.
  • Поддържа документацията от срещите.
  • Координира работата.
  • Систематично съблюдава изпълнението на плана.
  • Разпределя работата.
  • Консултации с ръководството на предприятието.

Ангажимент на ръководството – осигуряване на необходимите средства за:

  • HACCP обучението на членовете на групата
  • Време за срещите
  • Административни разходи
  • Разходи по набавяне на информацията.

Вашият коментар

Item added to cart.
16 items - 3,697 лв.
16
  • Добавено
Вашата количка
Преживявания, фермерски и занаятчийски храни: маркетинг консултация с Гергана Кабаиванова (Домакин : Гери Кабаиванова)
Цена:90 лв.
- +
180 лв.
Как да създаваш съдържание, което продава - копирайтинг консултация с Иванка Могилска (Домакин : Иванка Могилска)
Цена:140 лв.
- +
140 лв.
8+ са купили това
Индивидуален онлайн HACCP курс (Домакин : Академия Пендара)
Цена:120 лв.
- +
120 лв.
    Използвай промо код